Carrot (ontbijt) cake

20190214_134321591_iOS

Hiep hiep hoeraaa! Ze staan niet allemaal op deze cake maar ik mocht onlangs 36 kaarsjes uitblazen. En wat is er nou lekkerder dan ontbijten met taart op je verjaardag? Maar dan natuurlijk wel met een taart die niet alleen lekker maar ook voedzaam is. Dus ook als je niet jarig bent, kun je met deze ontbijt carrot cake met een gerust hart de dag beginnen. Of natuurlijk gewoon bij de koffie of thee serveren. Hij smaakte mij tenminste ’s avonds ook prima bij een kop thee op de bank 🙂

Ingrediënten – 8 porties

 • 100 g amandelmeel
 • 300 g havermeel
 • 2 el lijnzaad
 • 2 flinke tl wijnsteenbakpoeder
 • 2 flinke tl kaneel
 • 8 eieren
 • 4 el honing of ahornsiroop (of meer, als je van zoet houdt)
 • 200 ml havermelk (of een andere plantaardige melk)
 • 4 el kokosolie
 • 400 g geraspte wortel
 • 2 handjes rozijnen
 • 2 handjes walnoten
 • 400 gr kokosyoghurt (topping)
 • rasp van een citroen of sinaasappel (topping)
 • optioneel: 2 el honing (topping)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het amandelmeel, havermeel, lijnzaad, wijnsteenbakpoeder en kaneel door elkaar. Mix de eieren, honing, melk en kokosolie luchtig. Voeg nu het meel toe en mix tot een mooi beslag. Spatel ook de geraspte wortel, rozijnen en walnoten door het beslag. Schep het beslag in een (spring)vorm van 24 cm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Voor de topping mengde ik de rasp van een citroen (maar sinaasappel kan ook) met wat kokosyoghurt (en eventueel wat honing). Let er wel op dat je de taart eerst moet laten afkoelen voordat je de topping erop smeert, anders loopt het er net zo snel weer vanaf 😉 Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s