Home

Welkom bij Green up your health. Ik – Dayenne Bos* – informeer je over uiteenlopende onderwerpen die je helpen je lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren, op een duurzame wijze voor planeet aarde. Want met Green up your health wil ik niet alleen jou, maar ook de wereld blijvend beter maken en schade aan milieu, klimaat en natuur vermijden.

Keuzes

Het leven is een reis, iedere dag ben je op pad en de keuzes die je maakt bepalen hoe je je voelt. Het maken van de juiste keuzes leidt naar gezondheid, het maken van verkeerde keuzes tot gezondheidsklachten.

Met Green up your health help ik je gezonde, duurzame keuzes maken. Keuzes over voeding, gezondheid, beweging, ontspanning, zelfliefde, omgaan met stress en met planeet aarde. Ik informeer je over duurzame mogelijkheden, mogelijkheden die geen (of in ieder geval zo min mogelijk) schade toebrengen aan de kwaliteit van leven voor volgende generaties.

Gezondheid

Een optimale gezondheid is je fit en vitaal voelen. Uitgerust wakker worden en vol energie zitten. Zomaar vanzelf, zonder dat je hier medicijnen, cafeïne, suiker, alcohol, nicotine of andere (stimulerende) middelen voor nodig hebt.

Immuunsysteem

Je immuunsysteem is de basis van je gezondheid. Functioneert je immuunsysteem niet goed, dan is het niet in staat schadelijke micro-organismen (bacteriën, virussen, parasieten en andere lichaamsvreemde stoffen) buiten de deur te houden en ontstaan op korte termijn gezondheidsklachten en op lange termijn chronische ziektebeelden. Gezonde voeding is essentieel om je immuunsysteem sterk te houden.

Voeding

Gezonde voeding is pure en onbewerkte voeding, rijk aan vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Natuurlijke voeding, voeding uit de natuur. Lokaal en uit het seizoen. Biologisch en onbespoten. Biologische voeding bevat ‘levenskracht’ en heeft een hoge(re) voedingswaarde.

Koop geen kant en klaar producten of bewerkte voedingsmiddelen, zelfs niet als ze biologisch zijn. Bewerkte voedingsmiddelen zitten vol (chemische) toevoegingen en bevatten veel minder gezonde voedingsstoffen (en mogelijk zelfs schadelijke stoffen!).

Met de recepten op Green op your health laat ik je zien dat gezond en duurzaam koken niet moeilijk, tijdrovend of duur hoeft te zijn. Alle recepten zijn snel en gemakkelijk te maken en vrij van gluten, koemelk en geraffineerde suiker. En vegetarisch natuurlijk, want als er iets niet duurzaam is dan is het wel de consumptie van vlees en vis.

Niet vegan

Eigenlijk geldt dat voor consumptie van alle dierlijke producten maar helemaal vegan eet ik (nog) niet. Ik zie mezelf als een flexanist: iemand die grotendeels (90%) plantaardig eet, maar er op sommige momenten toch voor kiest iets dierlijks te eten. In mijn geval is dat ei, geitenkaas of geitenyoghurt. (NB: Uiteraard nuttig ik alleen biologische dierlijke producten, omdat ik het heel belangrijk vind dat het dierenleed en de effecten op bodemkwaliteit en klimaatverandering beperkt blijft.)

Toxines

Toxines verzwakken het immuunsysteem. Toxines vind je in alledaagse dingen als amalgaamvullingen, de lucht, het drinkwater, medicijnen, tabaksrook, bewerkte voedingsmiddelen, cosmetica, wasmiddel, speelgoed, elektronica, vaccinaties, tandpasta, pannen, kookgerei, schoonmaakmiddelen, verpakkingsmateriaal voor voeding, pesticiden, milieuverontreiniging, drugs, verf, voedseladditieven (e-nummers), transvetten, vlees, vis, niet biologische groente en fruit etc.

Op Green up your health laat ik je zien voor welke producten je moet kiezen om toxines te weren en een optimale gezondheid te bereiken.

Lichaamsbeweging en ontspanning

Naast een gezond voedingspatroon, zorgen voldoende lichaamsbeweging en ontspanning ook voor een goede gezondheid. Op Green up your health neem ik je mee met mijn manieren van ontspanning en beweging.

Stap voor stap

Belangrijk is om van je keuzes nooit een stresspunt te maken want stress en negatieve emoties zorgen voor ongezonde keuzes. Maar maak wel altijd een bewuste, weloverwogen keuze. Hoe je dat doet, laat ik je op Green up your health zien.

Natuurlijk moet iedereen voor zichzelf weten in hoeverre hij/zij mijn adviezen opvolgt (want uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je gezond en gelukkig bent, en dat doet ieder op zijn eigen manier) maar ik hoop wel dat ik je wel aan het denken zet over wat de gevolgen van je keuzes zijn voor jezelf en de planeet.

Niet perfect

En nee, ik ben niet perfect en ook ik ben nog volop bezig met mijn groene ontdekkingstocht naar een optimale gezondheid. Dus deel je ervaringen en tips als reactie op mijn berichten zodat we elkaar kunnen inspireren, leuk!

*Wie ben ik?

🙋🏼‍♀️Dayenne Bos (35)
🥦orthomoleculair voedingscoach
🥑biologisch, vegetarisch, glutenvrij, koemelkvrij
📔auteur van 100% Puur & 100% Puur opvoeden
🌎probeert duurzame keuzes te maken
💚houdt van de kleur groen
🤱🏼mama van Annemijn (7) en Berend (3)
💍getrouwd met Henk

7 gedachtes over “Home

 1. Hey Dayenne,

  Sinds ruim twee jaar m’n eetpatroon helemaal veranderd van zakes/pakjes/potjes/blikjes naar vers/zelfgemaakt en zonder suiker.
  Ik heb nu zoveel gezonde basis ingrediënten in mijn voorraadkast, koeling en vriezer dat die nu wel op een mini-eko plaza lijkt 😉

  Dat heeft veel verschil gemaakt hoe ik me tegenwoordig voel; Ik heb nu de hele dag door energie over!
  Na het lezen van “De voedselzandloper” probeer ik zoveel mogelijk voeding te kiezen die daar in wordt beschreven en met recepten uit “het voedselzandloper kookboek”.

  Ik hoop dat jij als orthomoleculair voedingscoach in de komende tijd met heel veel adviezen en recepten blijft komen.

  Heel veel succes met de nieuwe blog!
  Ik kijk uit naar de artikelen.
  Grtz, Kath

 2. Hoi Kath,

  Wat goed om te horen dat je zoveel energie hebt, dat is inderdaad een van de veel gehoorde resultaten na het laten staan van geraffineerde voeding, suikers en geraffineerde koolhydraten.
  Heb je bepaalde onderwerpen waar je graag wat meer over zou willen weten? Of heb je een tip voor een bepaald recept of ingrediënt? Laat het dan vooral weten, zodat ik ermee aan de slag kan gaan 🙂

  Heb een mooie dag!

  Dayenne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s